TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE

1. Termeni generali

Site-ul www.econsumabile.ro, este administrat de S.C. Gromacht Service S.R.L, denumită în continuare Gromacht Service, cu sediul social în București, str. Baicului, nr. 61, sector 2, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/10616/2011, având Codul Unic de Înregistrare 29065032. Societatea Gromacht Service SRL este neplătitoare de T.V.A.

Utilizarea site-ului ca vizitator, înregistrarea ca utilizator și realizarea de cumpărări de produse de pe site presupun implicit acceptarea acestor termeni și condiții, cu toate consecințele care decurg din aceasta.

Scopul pentru utilizarea site-ului este vizualizarea produselor și a informațiilor despre produse și magazin, precum și crearea unui cont și realizarea de cumpărături de produse. Orice utilizare în alt scop nu este permisă.

Gromacht Service poate aduce la orice moment modificări asupra conținutului site-ului, modificări de structură și accesibilitate, poate sista furnizarea informațiilor pe site, fără un acord prealabil și fără vreo notificare către utilizatori sau către terțe persoane. De asemenea, Gromacht Service poate limita accesul la anumite părți din site, la anumite facilități din site, poate aduce limitări de acces anumitor IP-uri fără notificări.

2. Drepturi de Autor

Întregul conținut al site-ului: produse, poze, texte, logo-uri și alte date, sunt proprietatea Gromacht Service și/sau a Furnizorilor săi și este protejat de Legea nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare - privind dreptul de autor și drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 - privind mărcile și indicațiile geografice și Legea nr. 129/1992, republicată - privind desenele și modelele industriale. Dacă întâmpinați pe acest site probleme sau încălcări ale dreptului de proprietate intelectuală, vă rugăm să ni le sesizați la adresa office@econsumabile.ro.

Accesul liber la site și la conținutul site-ului și utilizarea lor sunt permise doar pentru uz personal, fără scop direct ori indirect comercial. Copierea, stocarea, modificarea ori transferarea cu orice titlu, în parte ori întreg site-ului și/sau a continuțului nu sunt permise fără acordul explicit, scris, al Furnizorului și sunt sancționate potrivit legislației în vigoare.

3. Produse și politica de prețuri

Produsele comercializate prin intermediul site-ului sunt proprietatea Gromacht Service. Furnizorul garantează că produsele sunt, ambalate în cutii de carton speciale și în momentul livrării sunt însoțite de factură fiscală, conform legislației în vigoare.

Produsele sunt oferite în limita stocului disponibil, prin urmare www.econsumabile.ro își rezervă dreptul de a nu onora o comandă dacă produsul vizat nu se mai află în stoc.

Prețurile prezentate pe site în lista de produse includ toate taxele și nu includ costurile de livrare. Costurile de livrare sunt afișate în secțiunea Livrare, iar în secțiunea Coșul de cumpărături vor fi afișate în dreptul produselor atât prețul unitar cât și prețul total al comenzii. Transportul pentru comenzi cu greutate mai mică de 3 kg este de 19 lei.

Gromacht Service se angajează să afișeze corect pe econsumabile.ro prețurile și informațiile cu privire la caracteristicile și disponibilitatea produselor de pe site. Totuși mai pot aparea erori de sistem în afișarea sau calcularea prețurilor. În acest caz, va fi considerat prețul final al comenzii cel stabilit telefonic împreună cu consultantul de vânzări econsumabile.ro. 

Imaginile publicate pe site în dreptul produselor sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în orice mod. Gromacht Service nu își asumă responsabilitatea pentru caracteristicile și specificațiile produselor de pe econsumabile.ro, acestea fiind responsabilitatea reprezentanților mărcilor care le-au furnizat sau a importatorilor desemnați de marci. În același timp, Gromacht Service își rezervă dreptul de a modifica și actualiza descrierile produselor fără nici o notificare prealabilă.

4. Plata produselor

Plata se poate face în numerar la livrare sau prin ordin de plată/ virament bancar în avans.

1) Plata în numerar, în lei, la valoarea din momentul confirmării telefonice a comenzii.

Plata se face către curierul care efectuează livrarea. Pentru comenzile cu plata în numerar cu livrarea în București sau alte localități, plata se face integral în momentul recepționării coletului.

2) Plata prin ordin de plată/virament bancar în avans se face într-unul din următoarele conturi:

· RO18 INGB 0000 9999 0262 2400 deschis la ING BANK

               sau

· RO02 TREZ 7025 069X XX02 1054 deschis la Trezorerie Sector 3

Gromacht Service își rezervă dreptul ca în anumite cazuri să solicite plata produselor în avans, iar livrarea va fi efectuată numai după intrarea banilor în cont.

Facturarea se face în funcție de modul de plată. Pentru plățile în avans, prin ordin de plată/virament bancar, va fi emisă o factură proformă imediat după plasarea comenzii pe site sau telefonică, factura ce va fi trimisă pe mail utilizatorului, pe baza căreia acesta va face plata. Dacă plata se face în numerar la livrare, factura fiscală va fi înmânată împreună cu produsul.

5. Livrare și transport

Produsele comandate se livreaza în toată țara. În București și Ilfov livrările se fac prin curierii proprii sau printr-o firmă de curierat.

În cazul în care clientul nu poate fi găsit la data și ora stabilite pentru livrare, Gromacht Service va pastra bunurile comandate timp de cinci zile, perioadă în care va încerca să contacteze utilizatorul din nou pentru a face livrarea. După acest interval, comanda va fi anulată.

6. Confidențialitatea și protecția datelor personale

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice Gromacht Service are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastre ori o altă persoană.

Gromacht Service se conformează și REGULAMENTULUI (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Scopul colectării datelor este furnizarea de bunuri și servicii, iar Gromacht Service garantează că nu le va folosi sau prelucra în alte scopuri fără consimțământul dumneavoastră.

Aceste date sunt stocate în condiții de siguranță, pe servere securizate, atât timp cât doriți să vă mentineți calitatea de client al acestui site.

În calitate de persoana fizică, client al site-ului nostru, aveți următoarele drepturi:

1. Să cunoașteți datele personale stocate și prelucrate. Datele prelucrate pe site sunt: Nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresă de email.

2. Scopul prelucrării datelor. Datele sunt prelucrate în vederea emiterii facturii fiscale și expedierii comenzii la destinatar.

3. Să cunoașteți durata stocării datelor dvs. personale. Datele sunt stocate atât timp cât doriți să vă mentineți calitatea de client al acestui site.

4. Să solicitați modificarea sau ștergerea datelor personale. Dacă doriți acest lucru, vă rugăm să trimiteți un email cu titlul DGPR, la adresa de email office@econsumabile.ro. În email trebuie să specificați datele personale pe care le doriți șterse sau modificate. Vă vom confirma prin email executarea operațiunii solicitate de dvs.

5. Să fiți informat(ă) și să exprimați acordul sau dezacordul, în cazul în care dorim să comunicăm datele dvs. personale altor operatori, cu excepția autorităților publice ale statului.

6. Să vă adresați autorității competente pe teritoriul României, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Mai multe informații despre protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal puteți găsi pe site-ul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Site-ul autorității este http://dataprotection.ro/.

Sunteți obligat(ă) să furnizați datele cerute, dacă doriți să comandați produse sau servicii pe acest site, acestea fiind necesare emiterii facturilor pentru bunurile livrate / serviciile prestate. Refuzul dvs. determină imposibilitatea livrării.

Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării exclusive de către operator și sunt comunicate numai autorităților publice ale statului, la solicitarea expresa a acestora.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale.

De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiției. Datele dumneavoastră nu vor fi transferate în alte state. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informați cât mai curând posibil.

Utilizatorul este în întregime responsabil pentru păstrarea confidentialității asupra contului și parolei asociate accesului la serviciile site-ului, condiționate de logare. În cazul accesării neautorizate a contului de către terțe persoane, Gromacht Service nu își asumă nicio responsabilitate față de consectințele care pot aparea. Dacă utilizatorul constată o utilizare neautorizată a contului său, trebuie să anunțe Gromacht Service în cel mai scurt timp.

7. Garanția produselor

Gromacht Service garantează integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului și până în momentul livrării. Produsele, acolo unde este cazul, sunt însoțite de certificatul de garanție în original.

8. Dreptul de returnare a produselor cumpărate

Potrivit Ordonanței 130/2000 cu modificările aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 și OUG 174/2008 - privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță, consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 14 zile lucrătoare, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care vor cadea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. 

9. Declinarea responsabilităților

Accesarea și utilizarea site-ului se face pe proprie răspundere, iar în momentul utilizării site-ului vizitatorii și utilizatorii acceptă în mod expres și implicit termenii și condițiile stipulate în acest document.

Gromacht Service nu oferă nici o garanție, în ceea ce privește funcționarea acestui site, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea conținutului, produsele de pe site, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop. Totuși, Gromacht Service se preocupă să actualizeze informațiile și textele și produsele astfel încât cât să fie cât mai puține erori.

10. Frauda

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul va fi considerat o tentativă de fraudare a site-ului și va face obiectul unei plângeri penale împotriva aceluia sau acelora care au încercat acest fapt.

11. Dispoziții finale

Ne rezervăm dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli în orice moment. Orice modificare va fi facută publică în această pagină și va intra efectiv în vigoare din momentul postării ei pe site.

Orice litigiu apărut între clienți și Furnizor va fi rezolvat prin cale amiabilă. Dacă aveți probleme legate de o comandă, de produse, de livrare sau de orice altă natură, ne puteți trimite email sau suna la numerele de telefon menționate la pagina de contact.

În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române - din Municipiul București, conform legislației în vigoare.